OM GORAN

Det var på 80-talet som familjen flydde från kriget i Irak med tre småbarn utan vare sig mat eller vatten. Hans mamma blev under flykten gravid igen som 16-åring med sitt fjärde barn och såg ingen annan utväg än att göra en abort. Två månader senare insåg hon att barnet fortfarande levde kvar i magen, trots aborten. Och mot alla odds föddes det lilla embryot och blev döpt till Göran.
Som ung blev Goran mobbad och utfryst där han kämpade med sitt egenvärde. Att redan tidigt få höra att han var ett mirakelbarn, med ett namn som alla reagerade på så fort han presenterade sig för Göran och sökandet efter sin identitet, blev för mycket att ta in för en 7-åring. 

Men det var inte förrän en dag när hans lärare en dag uppmanade honom att ställa upp som konferencier på kabarén på skolan, där han gick emot sin rädsla och pratade om sitt namn som bara gamla gubbar hade och fick alla att skratta. Han fann sin identitet bakom mikrofonen där humorn blev hans sätt att läka hans traumatiska uppväxt.

Upptäck ditt bästa jag

Idag är Goran en av Sveriges främsta föreläsare och framgångsrika standup-komiker som inte bara inspirerar och lockar till skratt, utan ger livsförändrande perspektiv som humorns läkande effekt, vad som händer i vårt nervsystem när vi skrattar och hur humorn kan rädda vårt liv.

Som social entreprenör drivs han av att fler ska få känna tillhörighet och gemenskap oavsett kön, religion eller etnicitet för ett mer inkluderande samhälle. 
Goran är inne på sitt 15:e år som föreläsare och stand-up komiker och har turnerat med landets politiker och diskuterat klassklyftor och demokrati. Han utmanar oss i viktiga samhällsfrågor med fokus på mångfald, integration, mobbning, inkludering och personlig utveckling. Han har gjort över 4000 framträdanden b.la för Europaparliamentet och blev Sveriges populäraste Topp100-föreläsare i Sverige 2019.

Goran är dessutom hälsoinspiratör och före detta landslagsutövare i kampsporten Taekwondo där han även blev uttagen till VM i Kina 2006. 

Idag är Goran stolt ambassadör för stiftelsen Friends, och Drottning Silvias Stiftelse Mentor Sverige.